Lapsi ja Perhe

Päiväkerho

Seurakunnan päiväkerhot kokoontuvat kahtena päivänä viikossa. Päiväkerholaiset ovat 3-5 vuoden ikäisiä. Päiväkerhoista vastaa kaksi lastenohjaajaa. Ilmoittautumisesta syksyllä käynnistyvään kerhokauteen tiedotetaan keväänkauden lopussa.

Päiväkerhotila on Seurakuntakodin asuntosiivessä. Tila mahdollistaa niin sisä- kuin ulkoleikit. Ohjaajat ovat koulutuksen saaneita henkilöitä, joilla on taito ohjata lasten leikkejä ja vastata lasten hengelliseen kasvuun olennaisesti liittyvistä Raamatun kerronnasta ja hartauksista.

Päiväkerhojen lisäksi lapsille ja heidän vanhemmilleen järjestetään juhlia, retkiä, perhekirkkoja ja vanhempien tapaamisia. Päiväkerhotyö on pitää säännöllistä yhteyttä päivähoidon, neuvolan ja koulun kanssa, mikä auttaa siirtymävaiheissa.

Päiväkerho on yksi lapsen turvallisista kasvupaikoista, jossa toimitaan kumppanuudessa niin toisten lasten kuin ohjaavien aikuisten kanssa.

Perhetyö

Perhekerho on vapaamuotoinen vanhempien ja lasten kerran viikossa tapahtuva kokoontuminen seurakuntakodilla. Kerhoon ei ilmoittauduta ja ryhmän koko voikin vaihdella eri kerroilla.

Perhekerho alkaa yhteisellä hartaudella, minkä jälkeen lapsilla on mahdollisuus siirtyä ohjattuun leikkituokioon. Lasten leikin aikana vanhemmat viettävät aikaa keskenään, mikä mahdollistaa samassa elämäntilanteessa olevien keskinäisen jakamisen eli vertaistuen. Myös etukäteen valmisteltuja teemoja käsitellään.

Seurakunta järjestää parisuhdeiltoja, naisten iltoja ja retkiä.

Tämän kevätkauden perhekerhon ohjelma löytyy tästä.

Perheneuvonta

Perheneuvonta tapahtuu yhteistyössä Lahden perheneuvontakeskuksen kanssa. Perheneuvontaan pääsee ottamalla yhteyttä puhelimella (03) 891 282 klo 8 – 12 tai sähköpostilla: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Perheneuvonnan nettisivut ovat osoitteessa: www.parisuhdeapua.fi

Pyhäkoulu

Pyhäkoulu kokoontuu kerran kuukaudessa sekä Seurakuntakodissa, että päiväkoti Vekarassa. Pyhäkoulussa kerrotaan Raamatun kertomuksia eri menetelmin kirkkovuoden kierron mukaisesti. Pyhäkoulussa ei ole ikärajaa.

Pyhäkoulusta vastaa seurakunnan lastenohjaaja yhteistyössä kanttorin kanssa.

Lapsiparkki

Seurakuntakodilla on joka toinen torstai lapsiparkki klo 15-18. Alussa pidetään pyhäkoulu tai musiikkikerho. Parkkiin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Vanhemmille jää omaa aikaa asioiden hoitoon. Parkki on maksuton, mutta lapsilla tulee olla omat eväät mukana.

Lapsiparkista vastaa seurakunnan lastenohjaaja ja yksi vapaaehtoinen. Puh. 040 554 4659 (Helka Laaksonen).