Diakonia

Diakonia on kristilliseen rakkauteen perustuvaa palvelua.

Diakoniatyö on ihmisten kohtaamista ja rinnalla kulkemista arkisen elämän erilaisissa hetkissä ja elämäntilanteissa. Diakoniatyöntekijä toimii yhdessä asiakkaan kanssa, etsien ratkaisua ja luoden uskoa ihmisen omiin voimavaroihin ja kykyihin. Diakoniatyö on aktiivisessa yhteistyössä kunnan eri tahojen ja järjestöjen kanssa.

Ikäihmisiä tavataan vuosittain syntymäpäivien merkeissä, kotikäynneillä sekä erilaisissa tapahtumissa ja kerhoissa. Mikäli toivot kotikäyntiä itsellesi tai omaisellesi, ota yhteyttä seurakuntaan.

Taloudellisessa vaikeuksissa saat seurakunnasta keskusteluapua, ja mahdollisesti myös ruoka-avustuksia. Lisäksi ohjausta ja neuvontaa asioiden selvittämisessä ja avun hakemisesta esimerkiksi sosiaalitoimesta. Diakoni voi tarvittaessa tulla mukaan velkaneuvojan vastaanotolle ja auttaa lomakkeiden täyttämisessä.

Masennuksesta tai yksinäisyydestä kärsiville seurakunnasta saat henkistä tukea ja keskustelukumppania, myös vertaistukea voit kysyä.

Erilaisissa kriisitilanteissa, kun et tiedä kelle soittaisit tai mitä tekisit, voit soittaa seurakunnan diakoniatyöntekijälle. Olemme täällä sinua varten! Puhumalla ja yhdessä asioita pohtimalla alkaa matka eteenpäin!

Diakoniatyöntekijä on vaitiolovelvollinen.

Diakoniatyössä toimii myös vapaaehtoisia. Mikäli sinä haluaisit toimia vapaaehtoisena ystävänä ikäihmiselle tai ulkoiluseurana, kahvitilaisuuksien järjestäjänä tai vertaistukena lähimmäiselle, niin ota yhteyttä diakoniin.

Pukkilan seurakunnan diakoniatyöntekijän tavoitat numerosta 040 849 1209. Voit myös laittaa tekstiviestin jos toivot yhteydenottoa.

Katso myös evankelis-luterilainen kirkko: elämän vaiheita