Vihkiminen

Haaveiletko häistä? Kaavailetko kirkkovihkimistä?

"Rakkaus on kärsivällinen, rakkaus on lempeä." (1 Kor. 13:4)
Avioliitto on yhdessä elämistä, iloitsemista ja rakastamista. Se ei ole vain rakkautta ensi silmäyksellä, vaan koko elämän mittainen yhteinen polku.
Avioliitto on yhdessä kasvamista - sekä aurinkoisina että pilvisempinäkin päivinä.

Kirkollinen vihkiminen on pyhä toimitus, jossa pyydetään liitolle Jumalan siunausta. Tilastot kertovat, että siunaus koetaan tärkeäksi: kirkkovihkimisen valitsee kahdeksan kymmenestä kihlaparista.

Toisaalta kyse on myös juridisesta tapahtumasta, joka edellyttää valmisteluja: kirkkoherranvirastoon otetaan yhteyttä avioliiton esteiden tutkimiseksi viimeistään seitsemän vuorokautta ennen vihkimistä.

Pyyntö avioliiton esteiden tutkimiseksi.
Lomake voidaan viedä henkilökohtaisesti kirkkoherranvirastoon tai lähettää postitse. Myös maistraatti tekee avioliiton esteiden tutkintaa.

Merkitys, edellytykset, käytännön järjestelyt, muistilista ja tapatietoa

• Haat2
  • Haat3