konfirmaatio pieni

Rippikoulu huipentuu konfirmaatioon

Suurin osa suomalaisista konfirmoidaan teini-ikäisenä käydyn rippikoulun yhteydessä. Rippikoulu ja konfirmaatio tarjoavat mahdollisuuden pohtia elämää ja pysähtyä katsomaan missä nyt mennään.

Konfirmoidut pukeutuvat alboihin, jotka muistuttavat kasteesta ja kastepuvusta.

Konfirmaatiossa onkin kyse samasta armosta kuin kasteessa. Jumala haluaa vahvistaa konfirmoitavaa uskossa ja siunata uudessa elämänvaiheessa. Konfirmaatiossa rippikoululainen tunnustaa uskonsa yhdessä seurakunnan kanssa.

Kummit voivat konfirmaatiossa osallistua nuoren siunaamiseen seurakunnan työntekijöiden kanssa. Konfirmaatiossa koko seurakunta rukoilee nuoren puolesta. Nuoret osallistuvat ensimmäistä kertaa itsenäisesti ehtoolliselle.

Konfirmaatiotilaisuuden jälkeen vietetään yleensä rippijuhlaa sukulaisten ja ystävien kanssa. Juhlapaikka on yleensä konfirmoidun koti tai muu juhlapaikka. Juhlaa vietetään konfirmaatiomessun jälkeen.

Konfirmoitu voi toimia kummina ja osallistua itsenäisesti ehtoolliselle. Lisäksi saat äänestää 16-vuotiaana seurakuntavaaleissa ja asettua niissä ehdolle 18 vuotta täytettyäsi. Rippikoulu on myös kirkkohäiden edellytys.

Konfirmaatio - Siunausta uuteen elämän vaiheeseen