Pukkilan ensimmäinen pappila on valmistunut vuonna 1702 ja uusi tilavampi pappila rakennettiin kesällä 1785. Historiatietojen mukaan pappila paloi juhannuksena vuonna 1841. Kirjat eivät kerro tuhon laajuudesta, mutta kattorakenteista löytyy kaiverrus vuodelta 1841, mikä viittaa ainakin pappilan kattorakenteiden uudelleen rakentamiseen.

Pappila on ollut paikallaan keskellä kylää ja säilyttänyt perinteisen muotonsa jo vuosisatojen ajan. Pappila peruskorjattiin vuonna 2010, jolloin laadittiin myös lyhyehkö historiikki Pukkilan pappilasta ja sen vaikutuksesta Pukkilan elämään.

Pappilassa sijaitsee kirkkoherranvirasto. Siellä on myös kirkkoherran ja diakonin työhuoneet.

Pappilan salia voi vuokrata perhejuhlia tai muita tilaisuuksia varten. Pappilan saliin mahtuu hyvin noin 30 henkilöä. Keittiöstä löytyvät kahviastiasto 40 hengelle ja ruokailuastiasto 30 hengelle.

• pappila1_400
  • pappila2_400