Minkälainen on sinun kirkkosi?

Onko kirkon uudistuminen sinulle tärkeää vai puhuttelevatko perinteisemmät arvot? Miten seurakunnat voisivat olla mukana eri ikäisten ihmisten arjessa? Mistä säästetään, kun varat pienenevät? Tulevaisuuden kirkkoa rakennetaan nyt. Vastaa #Minun kirkkoni -kyselyyn!

Yhteinen seurakuntamme

Pukkilassa tarvittiin vähintään 15 ehdokasta kirkkovaltuustoon. Ehdokasasettelu päättyi 17.9.2018. Saimme tuleviin seurakuntavaaleihin yksi lista ”Yhteinen seurakuntamme”, jolla on 17 nimeä: Nico Boven, Leena Clewer, Sirkku Helenius, Marianne Ingberg, Heli Jordberg-Ahola, Heli Kuosa, Hannu Leino, Sami Myyrä, Eero Mölsä, Samu Ovaska, Aila Pukkila, Uolevi Rikala, Tuija Saloranta, Esa Seppälä, Merja Seppälä, Milja Seppälä ja Erja Sihlman.

 

Tärkeät päivämäärät

Ennakkoäänestys tapahtuu 6.11.2018 Onnissa ja 6.-10.11.2018 Pappilassa.

Avoimet ovet pappilassa la 10.11. klo 9-18.
Diakoni Hanne järjestää erilaista toimintaa pitkin päivää, tule silloin kun ennätät ja viivy niin kauan kuin tahdot! Huom.! Alle kouluikäiset lapset vain vanhemman seurassa. Päivän aikana voi:
• askarrella isänpäiväkortin ja isälle muita yllätyksiä
• leipoa keksejä
• juoda kahvia
• klo 17-18 punaisen veisukirjan veisuja, Raamatun ajatuksia ja rukousta.
• klo 18 ehtookellot soi ja pappila sulkeutuu.


Vaalipäivä on 18.11.2018 kirkossa heti klo 10 messun jälkeen. Äänestää voi klo 20 asti. Seurakunta tarjoaa vaalikahvit kirkossa.

Kuka saa äänestää?

Seurakuntavaaleissa jo 16-vuotiaalla on äänioikeus. Rippikoulua tai konfirmaatiota ei edellytetä äänestämiseen, kirkon jäsenyys riittää. 

Miksi minä nuorena äänestäisin seurakuntavaaleissa?

Mistä seurakuntien luottamushenkilöt päättävät?

Seurakuntavaaleissa valitaan seurakunnan toimintaa suunnittelevat, kehittävät ja ohjaavat kirkkovaltuuston ja seurakuntaneuvoston jäsenet. Seurakuntien luottamushenkilöt suunnittelevat, kehittävät ja ohjaavat seurakunnan toimintaa.
Seurakuntavaaleissa valittavat luottamushenkilöt päättävät monista keskeisistä seurakunnan/seurakuntayhtymän toimintaan, hallintoon ja talouteen liittyvistä asioista. Luottamushenkilöt päättävät esimerkiksi

* seurakunnan kirkollisveroprosentista, talousarvioista ja monista muista talousasioista kvaalit18 logo desktop fi
* rakennushankkeista
* avustuksista
* monista työntekijävalinnoista ja uusista viroista.
* seurakunnan toiminnan painotuksista
* seurakunnan tilojen käytöstä

Luottamushenkilöt äänestävät myös kirkolliskokousvaaleissa eli valitsevat päättäjät kirkon ylimpään päättävään elimeen. Kirkolliskokous päättää esimerkiksi kirkon oppiin liittyvistä kysymyksistä ja koko kirkon taloudesta.Lue lisää aiheesta seurakuntavaalien sivuilta klikkaamalla banneria. 

 

Joomla templates by a4joomla