piirasSeurakunnassa järjestetään kaksi kertaa vuodessa iloinen kisailu siitä, ken leipoo herkullisimman piiraan.

Tammikuussa leivotaan makea piiras ja syksyllä suolainen.

Palkintona on etenkin hyvä mieli. Lisäksi voitajalle luovutetaan kunniakirja ja piiras nimetään 'vuoden SYKSY/TALVI 2017'.

Sunnuntaina 5.2.2017 etsittiin makean piiraan taitajia. Messun jälkeen,  kirkkokahvien aikana raati ja yleisö maistelivat piiraita ja valitsivat oman suosikkinsa.

'Talvi 2016' piiraaksi valittiin mehukas omenapiirakka. Viime syksynä valittiin parhaamman suolaisen piiraan. Raadin suosikki oli Evelinen juustokinkkupiirakka. Yleisön ääniä saivat eniten Jaanan lohipiirakka sekä Mairen kinkkupiiras, sama äänimäärä. "Kaikki olivat hyviä, erityisen hyvin maustettuja", oli yksi seurakuntalaisen kommentti.

'Talvi 2017' piiraaksi valittiin raikasmakuinen marjapiirakka. Piirakka oli sekä raadin että yleisön ylivoimainen suosikki. Reseptit keräsimme muistikirjaan.

Tässä ovat kaikkien iloksi vuoden 2016 voittajien reseptit ja vuoden 2017 talvipiiraskisan reseptivihko ladattavissa pdf tiedostoina.

• 384A2656
  • 384A2706